Diyarbakır'da bin yatak kapasiteli Şehir Hastanesi’nin inşaa çalışması sürerken, 2025 yılında hizmete girecek olan Şehir Hastanesine ilişkin açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, "263 bin metrekarelik bir alan üzerinde toplamda 3 milyar 924 milyon bütçe ile tamamen kamu kaynarkları ile bu proje yapılıyo .
Diyarbakır'da bin yatak kapasiteli Şehir Hastanesi’nin inşaa çalışması sürerken, 2025 yılında hizmete girecek olan Şehir Hastanesine ilişkin açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, "263 bin metrekarelik bir alan üzerinde toplamda 3 milyar 924 milyon bütçe ile tamamen kamu kaynarkları ile bu proje yapılıyo .Depreme tam dayanaklı olacak hastanede 820 sismik izolatör ile depreme karşı güçlendirilecek. Bin yataklı hastanemizde ortalama günlük 60 bin hastanın başvurmasını bekleniyor. Diyarbakır'da 3 milyar 924 milyon bütçe ile başlayan 1000 yatak kapasiteli Diyarbakır Şehir Hastanesi’nin 2025'te hizmet veryeme başlayacak. Diyarbakır Şehir Hastanesini yerinde inceleyen Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, konu ile ilgili Olay Gazetesine konuştu.
"Depreme karşı güçlendirilecek"
İl Sağlık Müdürü Dr. Pamukçu, "263 bin metrekarelik bir alan üzerinde toplamda 3 milyar 924 milyon bütçe ile tamamen kamu kaynakları ile bu proje yapılıyor . Bin yataklı hastanemizde ortalama günlük 60 bin hastanın başvurmasını bekliyoruz. Hastanemizin bünyesinde Genel Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Ortopedi, Kadın Doğum Hastanesi ve Onkoloji Hastanesi olmak üzere birçok hastane yer alacak. Toplamda 820 sismik izolatör ile depreme karşı güçlendirilecek. Bin yataklı hastanemizde 326 yoğun bakım yatağı ve bunların 50 tanesi yeni doğan Doğum yoğun bakım olarak şeklinde hizmet verecektir. 664 hasta odamızın tamamı nitelikli oda şeklinde hastalarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanmıştır" dedi.
"250 poliklinik odası bulunacaktır"
Pamukçu konuşmasının devamında, "250 poliklinik odası bulunacaktır. 37 ameliyathanesi, 41 diyaliz cihazı, yanık merkezi gibi tüm servisler bulunacaktır. Sadece Diyarbakır iline değil hinterlandı ve sağlık hizmeti bölgesi bakımından tüm bölgeye hizmet verecek şekilde dizayn edildi. Sağlık turizmi olarak da Ortadoğu bölgesi olduğumuz için başvuran çok hastamız olacak. Diyarbakır halkına daha iyi bir sağlık hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. 2025 Temmuz ayında hastanemizi açmayı hedefliyoruz. Hastanemizde 5 bin sağlık çalışanı çalıştırılması planlanıyor. Bununla beraber hastanemizde 1500 kreş de yer alacaktır." İfadelerini kullandı.
"Depreme oldukça dayanıklı olacaktır"
Şehir Hastanesi'nde İnşaat Yüksek Mühendisi olarak görev alan Kıvanç Karabaki ise "Projemiz Sağlık Bakanlığımızın yakın zamanda yaptığı Avrupa standartlarındaki projelerden bir tanesidir. Bin yatak kapasitesine sahiptir. 250 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip bir projedir. Diyarbakır'da mevcut bulunmayan birçok sağlık servisinin Diyarbakır'da hizmete girmesini sağlayacak bir projedir. Zeminimiz deprem açısından oldukça sağlıklıdır. Deprem izolatörleri sayesinde depremin etkisini minimum seviyeye düşürecektir. Bu bakımdan depreme oldukça dayanıklı olacaktır" şeklinde konuştu.