Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde "Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Tıp Kongresi" özelliğini taşıyan Doğu Pediatri Kongresinin ikincisi başladı.3 gün boyunca sürecek olan kongre, bin 247 katılımcı, 21 bilimsel oturum, beş uydu sempozyumu ve sekiz kurs, çeşitli sosyal etkinliklerle son bulacak.
Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde geniş katılımlı ilk "Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Tıp Kongresi" özelliğini taşıyan ve 2021 yılında ilki gerçekleşen Doğu Pediatri Kongresinin ikincisi başladı.
Doğu Pediatri Derneği tarafından organize edilen 2. Doğu Pediatri Kongresine Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un yanı sıra il sağlık müdürleri, akademisyenler, doktorlar ve firma yetkilileri katıldı.
Programda konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dicle Üniversitesinin 50 yıllık köklü bir üniversite olduğunu ve bilimsel aktivitelere önem verdiklerini belirterek, yeni eğitim-öğretim yılında da birçok gerek ulusal gerek de uluslararası olmak üzere birçok bilimsel etkinlik yapacaklarını dile getirdi. Doğu Pediatri Kongresinin uluslararası bir boyutta gerçekleşmesi temennisinde olduklarını vurgulayan Karakoç, kongrenin verimli geçmesi temennisinde bulunarak, düzenleme kuruluna teşekkür etti.
Tanıtım videolarının ardından Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş yaptığı konuşmada kongre ekibine teşekkür ederek, üç gün sürecek olan kongre programının çok verimli olacağını belirtti.
2. Doğu Pediatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Velat Şen ise Türkiye’nin dört bir yanından bini aşkın doktorun katılacağı kongrede, ülkemizin saygın akademisyenlerinin bilimsel sunumlar yapacağını, üç gün boyunca Çocuk Sağlığı ve Hastalıklarının tüm yönlerini ele alacaklarını belirtti.
2. Doğu Pediatri Kongresi Başkanı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Asena da gerçekleştirilecek oturumlarda çocuk sağlığı ve hastalıkları konularının konuşulacağını bildirdi. Kongre süresince hem bilimsel oturumların hem de sosyal programların yapılacağını aktaran Asena, kongrenin katılımcılar açısından çok faydalı olacağını belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından Dicle Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aytaç Coşkun “Zerzevan Kalesi ve Mithras Tapınağı” başlığı ile Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Roma İmparatorluğu'nun doğudaki son garnizonu olan Zervevan Kalesi'ndeki ve Mithras Tapınağı'ndaki yapılar üzerinde bir sunum yaptı.
Açılış programının ardından bilimsel programlar başladı. 15 Temmuz Kültür Merkezinde üç gün boyunca sürecek olan kongre 1247 katılımcı, 21 bilimsel oturum, beş uydu sempozyumu ve sekiz kurs, çeşitli sosyal etkinliklerle son bulacak.